Handbalsters Nieuwegein in slotfase onderuit

Zaterdagavond moesten de handbalsters van Nieuwegein aantreden tegen de koploper van de tweede divisie, Gemini uit Zoetermeer. De eerste helft ging gelijk op maar de dames uit Nieuwegein moesten tegen een achterstand aankijken in de rust, 11-15.

Nieuwegein begon niet al te sterk aan de tweede helft. Ze scoorden nog wel eerst twee doelpunten (13-15). Vervolgens liet Gemini het er niet bij zitten en scoorden een aantal keren waarmee ze uitliepen naar 14-22. Bij Nieuwegein werd hiermee het vuur weer aangewakkerd en liet men verdedigend geen gaten meer vallen.

Langzaam sloop de thuisploeg dichter bij. De gedrevenheid van de Nieuwegeinse ploeg maakte het er voor de gasten ook niet makkelijker op en het kostte steeds meer moeite de concentratie vast te houden. Door een sterke tweede helft wisten de dames van Nieuwegein de koploper te nader tot één doelpunt (23-24).

Een mooie lob van Mandy Odijk werd niet beloond met een doelpunt vanwege het betreden van de cirkel. In de tegenaanval kon Gemini wel scoren. In een alles of niets poging om de bal te onderscheppen kreeg Nieuwegein in de laatste seconden nog een doelpunt tegen. Het was een goede wedstrijd van de dames van Nieuwegein, maar de punten gingen naar Zoetermeer (23-26).