Halloween optocht in Batau noord

Op vrijdag 31 oktober a.s. wordt op de Karnweide in Batau noord een  echte Halloween optocht gehouden. Alle kinderen van de Karnweide worden uitgenodigd om verkleed en met lampionnen mee te lopen in de optocht. Er wordt om 18.15 uur verzameld bij het Spookhuis, waar een twee meter hoge heksenketel met bloedsoep staat. Nadat de kinderen daar van gedronken hebben gaan ze rond 19.00 uur in groepjes en onder leiding van een volwassene de deuren langs. Ze zullen een kort liedje zingen in de hoop dat ze er iets lekkers voor terug krijgen. De Karnweide zal die avond helemaal in de sfeer van Halloween versierd zijn. 
De optocht wordt georganiseerd door bewoners, afkomstig uit Kerkrade, waar het gebruikelijk is om jaarlijks Halloween te vieren. Ze willen proberen deze bijzondere traditie ook in Nieuwegein te introduceren en hier een jaarlijks terugkerende gebeurtenis van te maken. Het wijknetwerk heeft vanuit het wijkbudget een financiële bijdrage ter beschikking gesteld, zodat lampionnen, maskers en versieringen aangeschaft konden worden. 
Het van oorsprong Ierse Halloween is afgeleid van Hallow-e‘en ofwel All Hallows Eve , de avond voor Allerheiligen en is de Ierse oudjaarsavond. In meerdere delen van de wereld wordt Halloween gevierd en op veel verschillende manieren. In delen van Nederland kenden we tot nu toe met name het Sint Maartensfeest, maar begint Halloween nu toch ook vaste grond te krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk