IJverige fietsendief in Nieuwegein

Uit de fietsenstalling van het Sint Antoniusziekenhuis aan de Koekoekslaan in Nieuwegein, zijn de afgelopen maanden zeker acht fietsen gestolen. De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de diefstallen.

BEWAKINGSBEELD
Op de beelden van de bewakingscamera’s in de stalling is te zien dat de man met een eigen fiets binnenkomt. Die fiets zet hij goed op slot. Vervolgens kijkt hij rustig rond op zoek naar een geschikte Gazelle-fiets en daar fiets hij even later op z’n gemakje mee weg. In de avond komt hij terug om zijn eigen fiets op te halen.

GAZELLE
De dief is steeds dezelfde man en hij komt steeds terug naar dezelfde stalling op zoek naar Gazelle-fietsen. De politie vermoedt dat hij beschikt over één of meerdere lopers, waarmee hij alleen de sloten van bepaalde Gazelle-fietsen kan openen. Ook heeft hij speciale sleutels bij zich om zadels lager te zetten want hij is niet zo heel lang.

OVERZICHT DIEFSTALLEN
Er zijn bewakingsbeelden van acht diefstallen.
22 maart: grijze herenfiets.
17 april: grijs/zwarte damesfiets
23 april: grijze herenfiets
20 mei: zilverkleurige damesfiets
1 juli: grijze damesfiets
4 juli: donkergrijze damesfiets
31 juli: grijze herenfiets en een grijs/zwarte damesfiets

De fietsendief

SIGNALEMENT
De politie heeft het volgende signalement van de verdachte:
-blanke tot lichtgetinte huidskleur
-normaal postuur
-1.70m
-kort, donkerblond haar met inhammen
-zwarte rugzak met een opvallende print

De man draagt verder wisselende jassen, meestal draagt hij een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Soms met een witte zoolrand, soms helemaal zwart.

TIPS
Herkent u de fietsendief die zeker acht fietsen heeft gestolen uit de stalling van het Sint Antoniusziekenhuis of weet u waar de gestolen fietsen nu zijn, bel dan met de politie via de tiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

3 thoughts on “IJverige fietsendief in Nieuwegein

 1. Waarom is hier geen Gazelle lokfiets ingezet? Zoals hier: https://www.pen.nl/?s=lokfiets

 2. Tineke

  De eerste fiets die hij hier probeert te stelen is mijn fiets. Bij aankomst van mijn fiets was er een sleutel afgebroken in mijn slot. Technische dienst van het antonius heeft deze uit het slot gekregen, maar het kwaad was al geschied. Het slot was van binnen al beschadigd en mijn sleutel pastte al niet meer. Ik heb heel wat kosten moeten maken bij de fietsenwinkel om alles te laten vervangen. Jammer dat er zulke eikels op de aardbol leven.

  1. Conny van der Wal

   Hey Tineke,

   Vandaag zondag de 26e staat er lijkt wel een promotiefilmpje van de politie op deze site.

   Misschien is het wel dezelfde dader/verdachte? welke jou op kosten heeft gejaagd?
   Als alles op beeld staat, lijkt het mij dat je dan je kosten kan verhalen op de persoon die jouw fiets probeerde te stelen…(Beeldmateriaal,Vingerafdrukken, DNA…..)
   Maar ja, wie weet komen er vormfouten of dat er van “een kale kip niet te plukken valt”…..

   Gelukkig heb je je fiets nog, maar helaas een vervelende ervaring rijker…
   Toi, toi

   Zomerse groet van:
   Conny van der Wal

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!