Katern

Kynologen Vereniging Nieuwegein viert 35-jarig bestaan met feestje

Na de oprichting op 14 januari 1985 worden er inmiddels al 35 jaar leuke lessen en andere activiteiten georganiseerd bij de Kynologen Vereniging Nieuwegein (KVN) voor honden en hun baasjes. Dit laat de vereniging met ruim 500 leden niet zomaar voorbij gaan. Daarom organiseert de KVN op 19 april aanstaande een Lentefair gecombineerd met een STAmBOomLOze hondenMatch (Stabolo-Match). U kunt zich hiervoor tot zondag 5 april aanstaande aanmelden.

De Lentefair is een verzameling van vele activiteiten, zoals spelletjes met je hond, demo’s van de verschillende disciplines die bij KVN verzorgd worden en proeflessen waarin je kennis kunt maken met de verschillende onderdelen van de hondensport. Verder zullen er die dag diverse kraampjes staan, waar allerlei dingen op het gebied van de hond verkocht worden. De Stabolomatch is één van de grote activiteiten tijdens deze dag. Uiteraard wordt ook voor de inwendige mens gezorgd, de hele dag zijn er diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Er is ook een loterij. Hier zijn mooie en leuke prijzen te winnen. ‘We hebben al weer leuke toezeggingen gekregen: verschillende lekkere producten als ook een mooi schilderij, Hoops voor Hoopers en nog zoveel meer’ zo laat de organisatie weten. De Kynologen Vereniging Nieuwegein is gevestigd aan de Galecopperzoom 3 in Nieuwegein.

Stabolomatch
Er lopen heel veel honden rond die niet met een officiële keuring kunnen meedoen, zoals gecastreerde reuen, (ras-)honden zonder stamboom (de look-alikes) en diverse kruisingen. Veel mensen vinden het jammer dat zij met deze hond(en) niet aan een officiële show mogen meedoen. Ook deze honden zijn het bekijken waard! Daarom wil de KVN op 19 april, tijdens de Lentefair ter ere van het 35-jarig bestaan van de vereniging, een keuring houden voor deze honden.

In een aparte ring zullen de ingeschreven honden bekeken worden door een keurmeester. De keurmeester zal de honden beoordelen op uiterlijk, gangwerk (hoe loopt de hond), verzorging, conditie, gedrag e.d. U krijgt een keurverslag mee, waarin de keurmeester zijn/haar mening geeft over uw hond. En er komt een competitie-element bij, welke hond wordt de beste van deze groep? Daarnaast is er een keuring waarbij gekeken zal worden naar het contact tussen baas en hond. Hebben baas en hond een goede band samen? Begrijpen ze elkaar? Ook dit zal meetellen voor de uitslag.

U kunt zich inschrijven voor € 15,00. Leden van K.V.N. krijgen een korting van €2,50. Wil je met een tweede, derde of zelfs vierde hond meedoen, dan kan dat voor slechts €10,00 per hond.

De inschrijving is vanaf nu geopend, en deze zal openblijven tot 5 april. Daarna wordt een catalogus samengesteld van alle ingeschreven honden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren