Halal Food Festival in Nieuwegein

Wat de boer niet kent eet hij niet, maar als je hem kennis laat maken met wonderlijke wereldgerechten is de kans groot dat de stamppot wordt ingewisseld voor een tajine. Laat je horizon verbreden door cultuur en cuisine op het Halal Food Festival dat zaterdag 11 en zondag 12 maart aanstaande wordt gehouden in de Beursfabriek aan de Symfonielaan 5 in Nieuwegein.

Halal Food Festival wil culturen samenbrengen, maar bovenal iedereen uitnodigen die van halal eten houdt of nieuwsgierig is naar wat er op dit gebied zoal te krijgen is in Nederland. Halal betekent letterlijk vertaald geoorloofd of toegestaan. Het vlees dat halal geslacht wordt is dan ook 100% biologisch en vrij van toegevoegde geur en kleurstoffen.

Alle gerechten op het Halal Food Festival zijn 100% halal, net als de (olijf-) olie, boter en toegevoegde kruiden die verwerkt worden in de maaltijden. Het festival is volledig alcoholvrij dus er wordt geen alcohol geschonken.

 • Datum en locatie: zaterdag 11 en zondag 12 maart 2017 bij de Beursfabriek in Nieuwegein
 • Tijden: zaterdag van 14.00 tot 22.00 uur en zondag van 13.00 tot 22.00 uur
 • Inclusief 1 consumptie
 • Kinderen t/m 11 jaar gratis entree
 • Meer dan 35 food trucks uit verschillende werelddelen
 • Kookworkshops, live optredens, DJ’s, en live cooking

2 thoughts on “Halal Food Festival in Nieuwegein

 1. van suylekom

  Staat geen prijs bij

 2. Bas

  “Het vlees dat halal geslacht wordt is dan ook 100% biologisch”

  Dat kan misschien op dit festival zo zijn, maar halal slachten zegt niets over biologisch of niet. Als je halal vlees koopt bij de slager of supermarkt zegt dat iets over de manier waarop dat dier geslacht is en kan gewoon uit de bio-industrie komen.
  Sowieso is onverdoofd slachten bewust dierenmishandeling. Erg jammer dat de wet hiertegen, tegengehouden is door de 1e kamer, door zwaar gelobby van joodse organisaties.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren