Gymnasiumleerlingen Oosterlicht maken Podcast

Sinds kort heeft het Oosterlicht College Nieuwegein een eigen Podcast op Spotify: ’OCast’. Het initiatief is genomen door een groep gymnasiumleerlingen en de uitvoering van de Podcast wordt ondersteund door de schoolleiding. Het is een Podcast door en voor leerlingen.

In de studio op school krijgen de leerlingen de ruimte te oefenen voor het maken van een nieuwe aflevering, deze op te nemen en online te zetten. Er zijn tot nu toe vier afleveringen gemaakt waar in elke aflevering een docent wordt geïnterviewd over zijn vak, de school, de mogelijkheden en nog veel meer. Door middel van de Podcast krijgen luisteraars een nieuwe frisse inkijk in hoe het er op het gymnasium op het Oosterlicht aan toe gaat. Een hechte en enthousiaste community in een grote school met alle onderwijsniveaus onder één dak.

Kennis over technologie en het daarmee aan de slag gaan, is onderdeel van het OC-Talentprogramma op het Oosterlicht Nieuwegein. Iedere leerling krijgt in dit programma de kans zijn talenten te onderzoeken, te verdiepen en te verbreden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk