Katern

Gun jezelf het beste

De wereld gaat weer open en we gaan allemaal weer vaker de deur uit. Samenwerken met collega’s, borrelen, netwerken, naar café of terras, naar bioscoop of theater, naar wedstrijd of sportschool. Wat zullen we genieten van de dingen die eens heel gewoon waren en nu zo bijzonder voelen. Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is, bleek maar weer eens al te waar. En nu het allemaal weer mag, willen we ook weer goed voor de dag komen en het voorjaar nodigt ook uit om weer eens lekker iets nieuws aan te schaffen. Je garderobe is de afgelopen jaren misschien een beetje een ondergeschoven kindje geweest. Winkelen was niet echt een pretje met alle beperkende maatregelen. Maar nu we weer meer onder de mensen komen, mag je best even kritisch naar je kleding kijken.

Als je kledingkasten inspecteert en bekijkt wat nu echt wel weg kan, wat nog wel leuk is als je er een nieuwe draai aan kan geven en wat je daarvoor aan nieuwe kleding nodig hebt, kijk dan ook meteen even kritisch naar je onderkleding. Hoe lang is het eigenlijk geleden dat je nieuw ondergoed hebt aangeschaft? Het is zoveel fijner om ondergoed te dragen dat lekker zit, goed past en niet irriteert. Dat is echt wel een kleine investering waard. Onder een mooi overhemd bijvoorbeeld is een goed ondershirt heren echt een must. Je overhemd komt dan veel beter tot zijn recht. Dat oude flodderige t shirt kun je beter tot poetsdoek degraderen of gebruiken als je gaat klussen in of om het huis. 

In goed passende kleding zie je er beter uit en voel je je ook zelfverzekerder. En dat geldt ook voor je ondergoed. Ook al zie je het niet, het is toch een belangrijk onderdeel van je kleding. Je ondergoed vormt letterlijk de basis voor al je kleding. Omdat anderen je ondergoed, als het goed is, niet zien, hecht je er misschien niet zo veel belang aan. Maar het is zeker de moeite waard er wat aandacht en geld aan te besteden. Je kunt behoorlijk last hebben van ondergoed dat niet lekker zit. Het is zo’n kleine steeds terugkerende irritatie die je de hele dag behoorlijk in de weg kan zitten  Het komt je concentratie niet ten goede. 

En dat is zonde, want het is niet nodig en er is gemakkelijk iets aan te doen. Er is tegenwoordig ondergoed te koop dat echt als een fijne tweede huid functioneert. Zonder naden, van zacht en absorberend materiaal om door zweten te voorkomen. In verschillende lengtes en uitvoeringen zodat je precies kunt kiezen wat het beste aansluit bij jouw lichaamsbouw en voorkeuren. Je kan bijvoorbeeld  kiezen voor een model met lange of korte mouwen afhankelijk van waar en wanneer je het shirt wilt dragen en hoe kouwelijk je bent aangelegd. Ook de lengte, de kleur en de vorm van de hals kies je naar je eigen voorkeur. Je bovenkleding valt ook nog eens mooier met goed zittende onderkleding eronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk