Repair Café slijpt zaterdag 5 maart aanstaande messen en snoeigereedschap

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Zaterdag 5 maart is er weer een Repair Café in Nieuwegein. Naast de gebruikelijke reparaties, bestaat er dan  de mogelijkheid messen en snoeigereedschap te laten slijpen.

In het Repair Café van zaterdag 5 maart zijn meesterslijpers aanwezig. Ze slijpen messen en snoeigereedschap. Daarnaast repareren de vrijwilligers kapotte apparaten, kleding, fietslichten en klokken. Het Repair Café op Buurtplein Doorslag aan de Parekduiker 13 is open van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Bijna alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Zij stellen het zeer op prijs als u uw apparaten of spullen schoon meebrengt en bijvoorbeeld de gebruikte koffiepads of stofzuigerzakken van tevoren uit het apparaat verwijdert.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief vanuit het netwerk ‘Samen Duurzaam.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk