Katern

Video: Ingewikkelde brand op industrieterrein Laagraven

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Grote Wade op het industriegebied Laagraven is zaterdagmorgen 15 oktober om 10.09 uur een brand ontstaan. De brandweer was met groot materieel uitgerukt, waaronder de brandweer uit Uithoorn en de verdere regio. Naast een achttal bluswagens  was ook een ladderwagen aanwezig en een zogenaamde Cobra Cutter. Dit is een snijblussysteem waarmee water onder druk met een soort straalgrit wordt gezet. Met deze combinatie kan door vaste objecten gesneden worden. Hiermee  kunnen brandweerlieden van buiten af in het brandende compartiment de rookgassen koelen zonder de ventilatie van de brand nadelig te beïnvloeden. Dit om een veilige binneninzet goed te kunnen voorbereiden.

cobracutter

Rond 12.00 uur, twee uur later dan de melding, was nog niet bekend waar de brandhaard zich bevond. Veiligheids Regio Utrecht heeft gedurende de brand een commandopost ingericht. Rond het middaguur had de brandweer de brandhaard gevonden. Tegen 14.00 uur was de brand geblust. Diverse panden waren door de brandweer opengebroken. Uit de naastgelegen postzegelwinkel waren alle postzegels in veiligheid gesteld door de brandweer.

De oorzaak van de brand is inmiddels bekend. Kortsluiting in een meterkast van het pand, waar een wietkwekerij is ontdekt op de bovenverdieping van het pand, was de oorzaak. De 345 planten zijn verwijderd en zullen worden vernietigd. Op de Grote Wade zijn al eerder wietkwekerijen ontdekt. De politie doet onderzoek naar de eigenaren van de kwekerij en het pand. Niemand is gewond geraakt De Grote Wade is gedurende brand afgezet geweest.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk