Grote bijdrage van De Geinfilmers bij winnen NOVA 1-Minuut Film Festival 2019

Bovenstaande korte film van de 13-jarige Nina Zandvliet over pesten heeft zaterdag 11 mei jl, in de Stoomhal te Wormer de eerste prijs gewonnen voor beste 1-minuut film op het NOVA 1-Minuut Film Festival 2019. Aan het festival deden 61 inzendingen mee waaraan iedereen kon deelnemen: amateurs, professionals wel of niet lid van de NOVA. De film werd mogelijk gemaakt door leden van Videoclub Nieuwegein die dit jaar 40 jaar bestaat. De video gaat Nederland bij de World Minute Movie Cup 2019 in Zeist vertegenwoordigen.

Nina liet onze redactie weten: ‘Hartstikke trots is op het winnen van de eerste prijs, maar dat het haar niet ging om het winnen. Ze wil dat kinderen en leraren snappen dat pesten pijn doet. Dat je van binnen kapot gaat terwijl je van buiten doet of er niks aan de hand is. En dat je alles moet doen wat je kan om pesten te laten stoppen.’

Het script van de film is door José Bibian bedacht in overleg met Nina Zandvliet. Hij heeft daarna voor de opnames gezorgd en ook voor de edit. José Bibian is lid van de videoclub De Geinfilmers in Nieuwegein.

De casting van de kindacteurs heeft Bibian ook samen met de 13-jarige Nina gemaakt. De muziek is van Nozem Audio, een team jongen professionele musici dat zich graag voor dit project heeft ingezet. Toen de eerste versie van de film klaar was is deze bij de club besproken en van advies voorzien. Daarna is de definitieve versie uitgekomen die u hierboven ziet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren