Katern

Grote beer Oosterlicht College opgelapt

Vorig schooljaar lag hij er wat zielig bij. Maar nu heeft de beer in de hal van het Oosterlicht College een opknapbeurt gehad. Aankomende maandag begint de school weer en kunnen de leerlingen weer genieten van een opgelapte beer.

De avond conciërge, Gemma Uyleman, heeft net zo lang tot de vacht van de beer weer mooi is de boel aan elkaar geplakt. Dit met dank aan de twintig IJslandse schapen. Gemma kwam afgelopen week speciaal naar school om de kale plekken op het lijf van de beer op te lappen. Snuit en voetzolen zijn later aan de beurt. Hiervoor is een speciaal soort jute nodig. Dit heeft de school nog niet kunnen vinden.

Het Oosterlicht College liet de gigantische beer tien jaar geleden maken als kunstwerk voor het nieuwe gebouw aan de Dieselbaan. In de loop van de jaren raakte zijn vacht bevlekt en versleten en liep de beer brandschade op. Bovendien deed de geheime kamer in de beer het niet meer. Er gingen stemmen op om hem dan maar weg te halen. Uit een enquête bleek dat de meerderheid van de leerlingen en docenten de beer wilde houden. Daarop besloot de school hem nieuw leven in te blazen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk