Grootste fietsonderzoek van Nederland van start

Nederlanders fietsen veel en vaak, maar wat vinden de inwoners van Nieuwegein nou eigenlijk van het fietsen in hun gemeente? Om daarachter te komen start de Fietsersbond een onderzoek van unieke omvang. Alle fietsers uit Nederland worden gevraagd om hun mening te geven, door een vragenlijst in te vullen op fietsstad.nl. Met de resultaten zal het Nederlandse fietsen nog veiliger en comfortabeler gemaakt worden.

Hoe ontspannen is het om te fietsen in de gemeente, kun je lekker doortrappen en fietsen kinderen veilig naar school? Deze en meer vragen krijgt de fietser als onderdeel van de vragenlijst. Door deze in te vullen helpen ze om het fietsen nog prettiger te maken. Ook maken ze zo kans om een elektrische fiets van Gazelle te winnen.

Fietsstad 2020
De vragenlijst is het belangrijkste onderdeel van de Fietsstad 2020. Op basis van deze uitslagen en enkele objectieve gegevens reikt de Fietsersbond de eretitel Fietsstad 2020 uit.

“Door deze vragenlijst in te vullen helpen fietsers niet alleen de gemeente, maar ook direct alle fietsers van Nederland.” Aldus Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. “Gemeenten gebruiken de resultaten om zichzelf te verbeteren, dat komt ten goede van iedereen. Onze vrijwilligers zullen de gemeenten ook aansporen om deze resultaten te gebruiken voor verdere verbeteringen.”

Beste stijger ten opzichte van 2018
De verkiezing werd in 2018 voor het eerst op een nieuwe manier uitgevoerd, waardoor er een nulmeting kon worden gedaan. Om de resultaten te vergelijken met de uitslag van 2018, dienen  minimaal 50 enquêtes per gemeente te worden ingevuld en verstuurd. Door deze vergelijking kan een prijs worden uitgereikt voor de beste stijger ten opzichte van 2018. In 2018 werden er maar liefst 45.000 enquêtes ingevuld. Doe mee en vul in.

Win de nieuwste stads e-bike van Gazelle
De Fietsstadverkiezing is een initiatief om het fietsgeluk van de Nederlandse fietsers te verhogen. Een doelstelling die Gazelle met de Fietsersbond deelt. Onder de invullers van de vragenlijst wordt een e-bike van Gazelle verloot.

2 thoughts on “Grootste fietsonderzoek van Nederland van start

  1. SC

    Heb op hun site gekeken. Bleef steken bij de cookies, ben nog wat verblind. Ik ben er te vaak ingetrapt om er nog van uit te gaan dat ze dit of dat zullen bedoelen. Dat geel is best wel een signaalkleur, maar niet tegen een verlichte witte achtergrond; dat zit elkaar op de hielen.

    Enquêtes zitten vaak ongelukkig in elkaar. En in Nieuwegein wordt het steeds verder verpest door fietsershaters, waarmee het hier dus ook gevaarlijker geworden is. Niet de hele stad is een gevaarlijke bende voor fietsers. Maar ‘t is in elk geval niet de Fietsstad.

  2. John

    Helemaal mee eens. De noordstedeweg is levensgevaarlijk voor de fietsers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren