Grondstoffen inzamelen in Nieuwegein

Met ingang van 1 januari 2017 is de 2e minicontainer voor groente-, fruit- en tuinafval gratis. Voor iedereen die een betaalde extra gft container had, wordt dit automatisch verwerkt bij de aanslag gemeentebelasting in de afvalstoffenheffing.

PMD inzameling
Met ingang van 1 januari 2017 kunnen het plastic, metaal en de drankenkartons bij elkaar ingezameld worden. Dat gaat goed in Nieuwegein: van 308 ton plastic per jaar zijn we in 2017 naar 500 ton PMD per jaar gegaan.

Blipvert
Vijftien Blipverts voor chemisch afval en kleine elektrische apparaten zijn geplaatst in Nieuwegein. De eerste resultaten zijn al prima! Zie ook blipvert.nl/nieuwegein.html

GFT bij hoogbouw
Eerste container geplaatst bij Wenkenbachpantsoen op verzoek van 20 inwoners. Ook u kunt samen met een groep buurtbewoners een verzoek indienen. Dat hoeft niet persé in uw eigen flat te zijn. We kunnen ook een centrale plek voor meerdere flats zoeken. Maar de loopafstand moet dan natuurlijk geen drempel worden. Er zit een slot op de container alleen de deelnemers hebben een sleutel. Zo voorkomen we vervuiling met ander afval. In dat geval is het namelijk niet meer geschikt voor vergisting en composteren en moet het alsnog verbrand worden. Zonde van alle moeite en jammer voor het milieu.

De plekken waar de 15 Blipverts staan in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren