Groenste Event vindt plaats in Nieuwegein

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022 vindt het groenste event van Nederland plaats. Ditmaal wordt het gehouden op het terrein van de Middengaarde aan de Galecopperzoom in Nieuwegein. Hier kom je dan alles te weten over voedselbossen en voedseltuinen. De organisatie is in handen van de Stichting Groener. In de Middengaarde is een voedselbos in aanbouw waar alle kennis en ervaring over voedselbossen en voedseltuinen samen komt tijdens dit event. Entree: 7,00 euro.

Naast workshops en lezingen, door pioniers uit de voedselboswereld, is er De Groene Markt, met prachtige biologische producten. Er wordt een blotevoetenpad aangelegd om te ervaren hoe de verschillende aardse materialen voelen. Eén veld staat vol met foodtrucks die mooi en goed eten aanbieden. Om het uur wordt er een wildplukwandeling georganiseerd.

Er zijn diverse standhouders met innovatieve ideeën rondom het verwerven en aanleggen van voedselbossen. ‘Daarnaast kan er (voor)ingeschreven worden op voedseltuinen overal in het land. Elkaar versterken met wat we al weten en samen bouwen aan een betere wereld’, is het motto van de organisatie.

Daarnaast is er een boekenpagode waar elk groen boek te vinden is. Inclusief een paar bekende schrijvers die wat komen vertellen. Voor de liefhebbers is er de keuze uit twee theatervoorstellingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk