GroenLinks: ‘Verstandig omgaan met (nieuwe) parkeerruimte is van groot belang voor een groene en leefbare binnenstad’

GroenLinks in Nieuwegein heeft tijdens de laatste raadsvergadering ingestemd met het voorstel ‘Mobiliteitsoplossing Doorslagzone.’ Met de kanttekening dat de partij wil voorkomen dat er in de toekomst een overcapaciteit parkeerplaatsen ontstaat. “Iedere parkeerplaats neemt ‘kostbare’ ruimte in beslag” zegt Monique de Beer van GroenLinks. “Ruimte die hard nodig is voor behoud van voldoende leefruimte in onze stad!”

GroenLinks verwacht dat er de komende jaren veel positieve ontwikkelingen zullen zijn de manier van reizen van inwoners veranderen. “De gemeente kan op allerlei manieren daar impulsen aan geven, zodanig dat het autogebruik en autobezit teruggedrongen wordt,” vindt de partij. GroenLinks heeft goede hoop dat dat een gunstig effect heeft op het in beslag nemen van schaarse openbare ruimte door auto’s.

Wethouder Hans Adriani gaf in de raadsvergadering te kennen dat: “Een nieuwe parkeergarage demontabel wordt gebouwd en de verschillende lagen een andere functie kunnen krijgen, mocht in de toekomst blijken dat er overcapaciteit is.” GroenLinks vindt dit een belangrijke vereiste en kon door deze uitspraak van de wethouder instemmen met het voorstel.

4 thoughts on “GroenLinks: ‘Verstandig omgaan met (nieuwe) parkeerruimte is van groot belang voor een groene en leefbare binnenstad’

 1. hessel

  De Dooslag zone moet groen blijven, daarom daar geen bebouwing !!! Er is al genoeg beton in city (plaza).

 2. Linda

  ???? Krijgen we dit gedoe nu ook in Nieuwegein? Nee, er moet gewoon plek zijn voor je auto (of twee) en visite. Voor groen ga je maar buiten de bebouwde kom wonen.

 3. John

  Groen links leeft in een andere tijd.
  Een voorbeeld: gezin met twee kinderen, man en vrouw hebben beide een auto, kinderen 18 en 19 jaar hebben ook een auto.
  Het openbaar vervoer wordt nu steeds slechter.
  Hoe komen deze 4 personen op het werk?
  Gl wordt eens wakker.
  Bij ons in de straat zijn gezinnen met 3 auto’s ,andere met 2.

 4. Hessel

  De doorslagzone moet groen blijven. Daar mag GEEN bebouwing komen. Er is al genoeg beton in City.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren