Update: Inval in pand aan de Liesbosch 82 in Nieuwegein inzake drugsonderzoek

De politie heeft in het kader van een groot drugsonderzoek vanochtend vroeg in de morgen een inval gedaan in Nieuwegein. Het onderzoek richt zich met name op de handel in chemicaliën en verdovende middelen. De politie laat nog niet veel los over de locaties in Nieuwegein maar inmiddels is het bekend dat het gaat om een pand aan de Liesbosch 82.

Het bewuste pand aan de Liesbosch 82 in Nieuwegein nadat de politie onderzoek heeft gedaan

Ondernemers rondom het pand laten aan onze redactie weten dat al lange tijd Chinezen het pand in en uit lopen. De bovenverdieping zou leeg staan. ‘De deur is vanmorgen in alle vroegte ingetrapt’ laat een verontruste ondernemer weten. De politie gaat nog een groot gedeelte van de dag door met de doorzoekingen. Aan het einde van de dag wordt een inventarisatie gemaakt van de vondsten.

Het onderzoek concentreert zich in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland. In totaal zijn vier mannen van 57, 52, 41 en 28 uit Geldrop aangehouden en een 27-jarige man uit Venlo. Ze mogen geen contact hebben met de buitenwereld.

Hoofdverdachte
De 52-jarige man uit Geldrop zou gelden als hoofdverdachte. Hij werd net als de 27-jarige man uit Venlo met een speciaal arrestatieteam opgepakt. Volgens de politie waren de mannen vuurwapengevaarlijk.

Rond 11.30 uur meldde de politie dat er op de verschillende locaties vuurwapens, contant geld en verdovende middelen zijn gevonden. In Nieuw Bergen zijn 360 vaten met chemicaliën gevonden en in Velddriel zeventig vaten. De link met Nieuwegein is nog onduidelijk maar de politie laat weten dat er in Nieuwegein professionele geldtel- en vacuümmachines zijn gevonden.

De inbeslaggenomen telmachine

Het onderzoek naar de nu aangehouden verdachten is vorig jaar al begonnen, vertelt een woordvoerder van de politie. “Deze actie is goed voorbereid.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren