GroenLinks maakt zich zorgen om kwaliteit fietspaden in Nieuwegein

Tijdens de Avond van de Stad afgelopen donderdag nam raadslid Rien Van Keulen van GroenLinks het woord. Van KLeulen: “Ik maak me zorgen over de veilige berijdbaarheid van de fietspaden in Nieuwegein. Verschillende plekken, zoals langs het Parkhout of de A.C. Verhoefweg laten ernstig te wensen over. Veilig en comfortabel fietsen in Nieuwegein is belangrijk!”

Enkele weken geleden verscheen er ook een ingezonden brief op De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl). De inwoner sprak in deze brief zijn zorgen uit over de kuilen en scheuren in het fietspad langs het Parkhout. GroenLinks is het eens met de inwoner dat dit niet is zoals we willen dat de fietspaden in onze stad erbij liggen. Vandaar dat Rien aan het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein een aantal vragen stelde.

“Het doel van het stellen van de vragen is uiteraard uiteindelijk dat de situatie verbetert”, zegt Rien, “want voor werk, boodschappen of gewoon om in beweging te zijn, is fietsen belangrijk en gezond. Dan moeten de fietsers binnen onze stad dat veilig en comfortabel kunnen doen.”

De GroenLinks-fractie in Nieuwegein roept het college van B&W op om aan de slag te gaan en de onveilige en oncomfortabele fietspaden in onze stad snel in orde te brengen zodat fietsen ook daar weer een plezier wordt. Uit de beantwoording van de vragen door de verantwoordelijke wethouder John van Engelen bleek dat hij onze mening deelt, ook gaf hij aan dat “het fietspad langs het Parkhout voor het einde van dit jaar wordt aangepakt.” Op vraag van het GroenLinks-raadslid of de verbreding van het fietspad ook op de planning staat, zei de wethouder dat hij dit binnen de organisatie zou laten navragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk