GroenLinks: ‘Een gezonde leefomgeving heeft de prioriteit’

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft op donderdag 26 september ingestemd met het Ruimtelijk Economisch Perspectief, een plan om met 16 gemeenten samen in de provincie Utrecht (de U16) te komen tot een integraal plan voor wonen, economie, mobiliteit, energietransitie en dat met behoud van landschappelijke waarden.

Raadslid Alma Feenstra van GroenLinks heeft bij dit plan twee zaken meegegeven aan het college: dat het karakter van Nieuwegein van een bruisend stadshart met groene wijken niet zal worden aangetast en dat er voldoende groene corridors blijven om de biodiversiteit te behouden of te verbeteren.

Ook vind GroenLinks dat bij de keuzes die gemaakt gaan worden, er steeds getoetst wordt of de leefomgeving gezond blijft. “Een gezonde leefomgeving is voor GroenLinks een omgeving die inwoners als prettig ervaren, die uitnodigt tot gezond gedrag en beschermt tegen gezondheidsrisico’s. Daarmee sluiten we aan bij de normen die de landelijke GGD hiervoor heeft opgesteld”, aldus Feenstra. GroenLinks is dan ook verheugd dat wethouder Adriani heeft aangegeven deze kernwaarden mee te zullen nemen naar de beleidstafels van de U16 om het ook daarin een plek te geven.

One thought on “GroenLinks: ‘Een gezonde leefomgeving heeft de prioriteit’

  1. Lieberwerth

    Wethouder Adriani, is vd PvdA, die er alles aan doet om de leefomgeving van City-Plaza volledig te vernietigen! Hoezo gezonde leefomstandigheden!
    Knettergekke hoogbouw is zijn idee van gezond wonen! Hij is van een partij die eigenlijk was weggevaagd, maar omdat er blijkbaar in de gekozen lieden niemand verstand had van de bouw, hebben ze hem maar weer gekozen, bij gebrek aan beter!
    Dat zelfde verschijnsel heeft zich in Amsterdam voltrokken met Halsema! En daar is nu de puinhoop compleet!Het groenlinks, de partij die DENKT overal verstand van te hebben,maar steeds een zeper halen met hun milieu! Voorbeeld, biogas zou het zijn, nog slechter dan een kolencentrale, alleen op papier niet! Hoe gek moet je zijn! Maar als het een beetje mee zit mag die waanzinnige bouw door de stikstof productie niet doorgaan! Dan is Nieuwegein pas echt goed bezig met een gezonder milieu! En Adriani moet uit eigenzak maar grote nieuwe bomen plaatsen die nu zonder meer omgekapt zijn! Er bestaat een welzijn bomen plan, dat alleen geldt als het de gemeente uitkomt. En niet echt voor het welzijn van bewoners die veel last hebben van inmiddels woudreuzen voor hun deur! Het gevoel bedondert te worden met alleen maar mooie woorden die niet iets gaan betekenen voor de bewoners die voor bijna iedere gemeente van ondergeschikt belang zijn en eigenlijk alleen maar lastig! Het vertegenwoordigen van de bewoners zijn ze allang vergeten en zitten daar voor eigen vermaak en belangrijk te zijn!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren