Groene Lintje naar Kruidentuin Nieuwegein

GroenLinks heeft op 4 juni het Groen Lintje uitgereikt aan de vrijwilligers van de Kruidentuin. Dit gebeurde buiten bij het Milieu Educatief Centrum in Park Oudegein waar de winnaar van 2015, het Repair Cafe zijn maandelijkse zitting heeft.

GroenLinks reikt jaarlijks het GroenLintje uit aan een persoon of een organisatie die zich op een bijzondere manier en op vrijwillige basis heeft ingezet voor duurzaamheid. Al meer dan 20 jaar houden de vrijwilligers een prachtige Kruidentuin in Batau Zuid in stand. Meer dan 20 jaar en dat is heel bijzonder. Dat kan alleen door vrijwilligers worden gedaan die heel veel liefde koesteren voor alles wat groeit en bloeit. Omwonenden genieten enorm van dit “kruidenhofje”. Een fraai aangelegde tuin met een intieme beslotenheid. Eenmaal binnen kun je genieten van de geuren en kleuren van de talloze kruiden: je leest op het info-paneel wat waar staat, je plukt een blaadje hier en daar, wrijft het fijn, ruikt aandachtig en laat je verrassen.

De andere genomineerden waren Samen Duurzaam Nieuwegein dat vorige week de geslaagde jaarlijkse duurzaamheidsmarkt organiseerde met het thema “Doe een ding anders!” Frans Huitema namens de ZAPpers, de zwerafvalopruimers die iedere keer weer het zwerfafval in hun buurt opruimen en in Nieuwegein zijn dat er meer dan 50. Bewoonster van Rond het Fort die zich inzet voor behoud van rust en groen en een grote groep inwoners van Nieuwegein (meer dan 420) die zelf groen beheren.
Onze fotograaf Arend Bloemink was aanwezig en maakte de foto’s. (Klik op het fotocameraatjes hieronder voor de foto’s)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk