Groene Bouwhekken met impact in de Erfstede

In de Erfstede zijn zogenaamde Groene Bouwhekken geplaatst langs een deel van het afgebrande Theatro. Geen saaie, grijze hekken, maar mooie houten afscheidingen met plantenbakken. Het kost meer tijd om plannen voor het gebied rond de Erfstede te maken. Daarom is een deel van de afzethekken vervangen door de Groene Bouwhekken. Dat ziet er een stuk fraaier uit.

Ton de Mol van de Verenigde Senioren Partij (VSP): ‘De VSP heeft het initiatief genomen om de verpaupering i.v.m. het afgebrande Theatro onder de aandacht te brengen en is uiterst tevreden over de inspanning van de eigenaar en het college om met deze aanpassingen de buurt een mooier aanzien te geven.’

Impact
Wethouder Hans Adriani: “De Groene Bouwhekken hebben écht impact. Ze zien er niet alleen fraai uit. Ze zijn gemaakt van duurzaam Douglas hout. En bij het maken, vervoeren, plaatsen en onderhouden van de Groene Bouwhekken worden mensen ingezet met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook inwoners uit Nieuwegein. Zij krijgen een opleiding en een werkplek. De meeste van hen stromen door naar betaald werk.”

Maatschappelijk betrokken
Hugo Ward van Groene Bouwhekken: “Wij werken in de productie en het onderhoud uitsluitend samen met maatschappelijk betrokken partners. Hiermee creëren we met ieder hek kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Groene Bouwhekken werkt onder meer met ‘Stichting Bouwloods Utrecht’ bij de productie, met Reinaerde Groendiensten in de logistiek en met ‘Groene Golf’ bij het onderhoud.

Winnaar Challenge
Groene Bouwhekken won eerder dit jaar de Challenge Nieuwegein@work. Een Challenge waarmee ondernemers werden uitgedaagd om projecten of concepten te ontwikkelen waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen. Een deskundige jury beoordeelde het project Groene Bouwhekken als de beste.

3 thoughts on “Groene Bouwhekken met impact in de Erfstede

 1. hessel

  Twee jaar na de brand zijn er nog geen definitieve plannen voor dit gebied, de gemeente Nieuwegein laat weer eens zien dat zij niet slagvaardig kan optreden. Wordt het een 10 jaren plan ??

 2. John

  De gemeente is zeker niet slagvaardig,eerder slaapvaardig.
  Daarom verandert nieuwegein van slaapstad in criminele stad

 3. Bewoner binnenstad

  Ze zijn nog niet klaar neem ik aan ….

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk