Katern

Gemeente geeft 60.000 euro aan ondernemers met sociale projecten

Een deskundige jury heeft onlangs een bedrag van 40.000 euro toegekend aan het projectGroene Bouwhekken. De pizzabakkers van Dok30 kregen 20.000 euro. Het ging hier om de door de gemeente uitgeschreven Challenge Nieuwegein@ work. Die was bedoeld voor ondernemers die projecten of concepten hebben ontwikkeld waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Nieuwegein aan het werk kunnen. Uit de vijftien ingediende plannen van enthousiaste ondernemers, werden er vier genomineerd, waarvan uiteindelijk de genoemde twee projecten in de prijzen vielen.

Groene bouwhekken
Ondernemer Hugo Ward over zijn project: ‘Het komt er op neer dat we in plaats van de gebruikelijke, saaie, grijze hekken rond bouwlocaties mooie houten afscheidingen plaatsen met plantenbakken met steeds bloeiende planten er in. Dat ziet er een stuk vrolijker uit. Bij het plaatsen van de hekken, het transport en het beheer van de planten zetten we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in. Daarvoor staan we in contact met lokale sociale werkplaatsen en andere instanties op dat gebied. We bieden mensen uit Nieuwegein een opleiding en een werkplek. De meeste van hen stromen door naar betaald werk.’

Pizzabakkers
Bij Dok30 worden de pizza’s ook gemaakt door Nieuwegeiners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Behalve een fijne werkplek, krijgen ze ook een opleiding tot gecertificeerd pizzabakker. Ook leren hoe ze met klanten om moeten gaan. Ze worden voortdurend gecoacht, een half jaar, gedurende drie á vier dagen per week. 86% van hen stroomt daarna door naar betaald werk.

Op de foto: De winnaars van Groene Bouwhekken

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk