Sportief dagboek (4)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Wat is de overeenkomst tussen JSV en FC Utrecht? Precies, beide clubs moesten de laatste twee duels meer dan tien tegengoals incasseren, een teleurstellende score. Er was nog een overeenkomst, de ploeg van Galecop hield in de eerste helft gelijke tred tegen de opponent in Baarn. En de formatie van Erik ten Hag deed hetzelfde tegen PSV, slechts 1-2 bij rust en een gelijkwaardig, evenwichtig spelbeeld.

Maar wat met JSV in de tweede helft misging tegen TOV, gebeurde ook in Galgenwaard tegen PSV. Het breekpunt was mogelijk de gemiste kans op een beter uitgangspunt waarna de opponent vrij spel kreeg. Zoals JSV-trainer Jan Gaasbeek het verwoordt: “In de eerste helft missen we zes, zeven opgelegde kansen en de tegenstander scoort twee keer uit drie mogelijkheden. Na rust missen we de 3-3 waarna de ploeg mentaal geknakt was en TOV vrije spel kreeg om naar een hoge score uit te lopen.”

Uithuilen en opnieuw beginnen dus, dat geldt voor beide ploegen. FC Utrecht bij Vitesse en JSV thuis tegen CDW, de ploeg uit Wijk bij Duurstede begon het seizoen met een 0-1-nederlaag tegen FC De Bilt. De goals van JSV kwamen overigens op naam van Anouar el Assani en Martijn Kroneman (2x). Het werd uiteindelijk 7-3.

Betere berichten uit het Geinoord-kamp, al was trainer David Toxopeus lang niet tevreden wat op het kunstgras in De Meern vertoond werd. “Vooral in balbezit moet het een stuk beter worden, willen we een rol van betekenis gaan spelen,” aldus de oefenmeester. Die wel tevreden was over hetgeen zijn ploeg afgelopen zaterdag in verdedigend opzicht liet zien.

De Nieuwegeinse treffers kwamen op naam van Joey Hirdes en Timo Meerding die pas in de slotfase de zege kon veilig stellen na een communicatiefout in de defensie van De Meern. Komende zaterdag komt de studentenploeg Odysseus op bezoek op Parkhout.

Timo Meeerding straft een verdedigingsfout van De Meern af en scoort op de valreep de 0-2. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren