Gratis naar museum Warsenhoeck

In de museumweek, van 8 tot en met 14 april, opent museum Warsenhoeck gratis haar deuren. Wat weet u van de geschiedenis van Nieuwegein en haar voorgangers ‘t Geyn, Vreeswijk en Jutphaas? In het museum kunt u een reis door de tijd maken en kennis maken met o.a. stroomruggen, het Zwaard van Jutphaas en het zogenaamde kastelenlint. In de wisselexpositie Waar ben ik school gegaan? wordt de huisvesting van het primaire onderwijs onder de loep genomen.

Op de tussenverdieping is nu de fototentoonstelling Vervoer in Jutphaas en Vreeswijk te zien. Werk van Thijs Mosterman vind u op de kunstzolder onder de titel 964 Frames, alledaagse beelden in een andere context.

Museum Warsenhoeck is gevestigd in de gelijknamige boerderij in het Natuurkwartier in park Oudegein en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Op 10, 13 en 14 april is het museum gratis toegankelijk. Het adres is Geinoord 11 (bij kinderboerderij IJsselstee).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren