Katern

Goede seizoensstart Meeuwsen: toernooizege in Xiamen

De Nieuwegeinse beachvolleyballer Robert Meeuwsen en zijn partner Alexander Brouwer zijn uitstekend aan het seizoen begonnen. De Nederlanders wonnen zondag het Xiamen Open, het openingstoernooi. Brouwer en Meeuwsen versloegen in de finale de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo in twee sets: 21-14 21-17.

Het brons ging naar de Polen Maciej Rudol en Jakub Szalankiewicz, die eerder op zondag in de halve eindstrijd van Brouwer en Meeuwsen hadden verloren.

OLYMPISCHE SPELEN
Nicolai en Lupo waren als eerste geplaatst in Xiamen, Brouwer en Meeuwsen als tweede. Het Oranjeduo behaalde vorig jaar tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro brons.

“Ik ben zo blij hiermee, we hebben lang moeten wachten om eindelijk weer lekker te spelen. En dan winnen we meteen het eerste toernooi. Genieten”, zei Brouwer, die met een harde smash via het blok het duel besliste.

OVERTUIGING
“We wisten dat we hard moesten werken, dat is altijd tegen die gasten. En dan ook nog deze omstandigheden. Ons plan werkte goed, we bleven met lef serveren en vol overtuiging”, zegt Meeuwsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren