Leerlingen groep 3 de Trompetvogel krijgen ‘Poetsdiploma’ van wethouder Hans Adriani

BuitenWijs en GGD regio Utrecht hebben de handen ineengeslagen bij het samenstellen van nieuw lesmateriaal voor scholen. Ter gelegenheid hiervan gaven basisschoolleerlingen van groep 3 van de Trompetvogel in Nieuwegein op 1 februari 2017 een presentatie over mondgezondheid. De presentatie was een onderdeel van de nieuwe leskisten over gezondheid, samengesteld door de GGD regio Utrecht en BuitenWijs. Met de lessen uit de leskisten worden de basisschoolleerlingen meer bewust gemaakt van het onderwerp gezondheid. Wethouder Hans Adriani van gemeente Nieuwegein en Lili Dokter, afdelingsmanager Gezondheidsbevordering van de GGD regio Utrecht, waren bij de presentatie aanwezig.

Meer kinderen leren over gezondheid
In de regio zuidwest Utrecht hebben de GGD en BuitenWijs de handen ineengeslagen om basisschoolleerlingen meer bewust te maken van het onderwerp gezondheid. Gezondheid is een belangrijk onderwerp voor scholen. Daarnaast kunnen scholen een belangrijke functie vervullen bij het stimuleren van kinderen om van jongs af aan bewust bezig te zijn met hun gezondheid. Door de verschillende lesmaterialen van de GGD regio Utrecht en de uitleenmogelijkheden van BuitenWijs te combineren, neemt het gebruik van de lesmaterialen in de regio Utrecht bij basisscholen toe en wordt de kwaliteit van het lesmateriaal verhoogd.

Nieuwe leskisten
Geïnteresseerde basisscholen kunnen bij BuitenWijs de verschillende leskisten lenen, waarin materialen zitten waarmee de leerlingen leren over gezondheid. Door de samenwerking zijn er drie verschillende leskisten gerealiseerd: ‘Mondgezondheid’ voor groep 3 en 4, ‘Hap en Stap’ voor groep 5 en 6 en ‘Relaties en Seksualiteit’ voor groep 7 en 8. Hiermee worden leerlingen bewust gemaakt van het belang van tanden poetsen en de invloed van voeding op het gebit, het belang van gezonde voeding en bewegen en het verbeteren van de gezondheid van jongeren op het gebied van relaties en seksualiteit.

Deelnemende basisscholen
Voorafgaand aan het schooljaar 2016-2017 hebben 20 basisscholen van de gemeenten Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Lopik ingetekend op het lenen van deze verschillende leskisten. Van de 40 uitleenperioden van deze leskisten zijn er 35 geboekt! Het aankomend schooljaar 2017-2018 wordt er onderzocht hoe de kinderen en de leerkrachten de materialen en de lessen waarderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk