Katern

Goede prestaties Nieuwegeinse shorttrackers

Tijdens de tweede regiocompetitie in Zoetermeer hebben de Nieuwegeinse shorttrackers opnieuw goed gepresteerd. Liduina Verbeek eindigde als derde, evenals Gordon Tiemstra. Daan Tiems werd vijfde. Bij de meisjes pupillen 2 (9- en 10-jarigen) plaatste Liduina Verbeek zich met een tweede plaats in de halve finale voor de A-finale (om de plaatsen 1 tot en met 4). In de finale werd direct hard van start gegaan. Na de start lag de shorttrackster van Schaats Vereniging Utrecht derde, wat tot aan de finish niet meer veranderde. Ook in het tussenklassement over twee wedstrijden bezet Liduina Verbeek de derde plaats.

Ook Daan Tiems schaatste uitstekend bij de jongens pupillen 1 (11- en 12-jarigen). Evenals in de vorige wedstrijd wist de Nieuwegeinse shorttracker zich in de halve finale net niet te plaatsen voor de A-finale. Met een derde plaats plaatste hij zich voor de B-finale (om de plaatsen 5 tot en met 8). Deze finale won hij, net voor clubgenoot Leon de Groot, waardoor Daan als vijfde eindigde. In het tussenklassement, dat aangevoerd wordt door clubgenoot Bjorn Postma, staat Daan op de vierde plaats.

Gordon Tiemstra wist zich bij de jongens junioren (13- en 14-jarigen) via de halve finales te plaatsen voor de A-finale (om de plaatsen 1 tot en met 4). In de finale over 500 meter eindigde hij met een schitterend persoonlijk record op de derde plaats. Ook in het tussenklassement staat de Nieuwegeiner derde. De volgende wedstrijd wordt op 2 januari in Den Haag verreden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk