Goed personeel behouden, tips

Als werkgever wil je er natuurlijk alles aan doen om goed personeel te behouden. Maar hieronder wordt meer verstaan dan alleen maar een goed salaris uitkeren. Natuurlijk speelt geld ook een grote rol, want als een werknemer elders meer kan verdienen voor hetzelfde werk, dan is de kans groot dat zij bij de concurrent willen werken. Toch kun jij er als werkgever nog meer aan doen om te laten merken aan je personeel dat je hun inzet waardeert.

Verras je personeel
Het is altijd fijn om te horen te krijgen dat je je werk goed doet. Geef daarom je personeel ook complimentjes. Maar verras ze ook met wat leuks, een leuke attentie, een cadeaubon of een dagje uit met het gezin. Het zijn een paar kleine dingen die je kunt doen als werkgever, maar personeel waardeert dat zeker. Als je samen een grote klus hebt behaald of doelen hebt bereikt, vier het dan samen. Ga met zijn allen ergens eten, of geef een extra vrije dag na een drukke periode. Je laat hierdoor merken dat je de inzet nog meer waardeert en er als werkgever ook wat voor terug wil doen.

Op tijd een planning maken
Voor je personeel is het belangrijk dat zij weten wat ze de komende periode kunnen verwachten. Is het zo dat ze in ploegen werken? Dan moet je op tijd een planning maken. Het is goed om de online personeelsplanning bij te werken. Als er mensen zijn die willen ruilen voor een dienst, dan moet je dat ook bijhouden. Iedereen moet op de hoogte zijn, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Als je dat online doet, dan kunnen alle mensen die het in moeten zien er snel bij. Wijzigingen kunnen ook op afstand gedaan worden en iedereen weet hoe het ervoor staat.

Doe leuke dingen samen
Plan ook leuke uitjes met je personeel, zodat ze elkaar ook buiten werktijd leren kennen. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een leuke BBQ. Het is goed om elkaar ook onder andere omstandigheden te leren kennen en dit kan bijvoorbeeld als je samen een BBQ hebt, maar ook als je samen ergens gaat eten of een dagje gaat golfen bijvoorbeeld. Een escaperoom kan ook de moeite waard zijn of een ander spel. Het gaat puur om het idee dat je tijd vrij wil maken om met zijn allen wat te doen. Een avondje bowlen of kegelen kan ook een goede optie zijn. Je bent in een andere omgeving, mensen hebben het gevoel van vrije tijd en dan komen mensen vaak ook wat losser. Zo kom je ook de andere sterke kanten van mensen te weten en wie weet is het leuk om vaker wat te doen buiten werktijd om.

Zorg in ieder geval dat alles goed wordt gepland. Ontdek wat Eijsink hierin kan betekenen voor jouw bedrijf. Plannen is een vak apart, maar met de juiste middelen gaat dat voor iedereen lukken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk