GFT inzameling vanwege Coronacrisis in de zomer een keer per 2 weken

In voorgaande zomers leegde RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) de container voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT) iedere week. Dit vraagt veel extra inzet materieel. Wegens de aanhoudende coronamaatregelen, is het van groot belang dat RMN de continuïteit van haar reguliere dienstverlening zo lang en goed mogelijk kan blijven garanderen. Gemeente Nieuwegein en RMN hebben dan ook gezamenlijk besloten dit jaar geen extra inzamelrondes te organiseren voor GFT.

Inzamelschema
RMN leegt dus ook in de zomermaanden de GFT container elke twee weken. Om er zeker van te zijn dat u de meest actuele ophaaldata bij de hand heeft, raden we u aan gebruik te maken van het digitale inzamelschema of van de RMN app. De RMN app kunt u gratis downloaden (voor iOS en Android). Let op: De data op de papieren inzamelschema’s zijn op dit moment niet meer actueel.

Wat mag in de container voor GFT?
Naast het reguliere groente-, fruit- en tuinafval behoren ook eierschillen, koffiefilters met koffiedik en klein snoeisel tot het GFT. Daarnaast mogen ook etensresten, waaronder gekookt voedsel, vis en vlees (ook graatjes en botjes) in de GFT container. Twijfelt u wat er wel en niet in de container voor groente-, fruit- en tuinafval hoort, raadpleeg dan de afvalwegwijzer via het digitale inzamelschema of in de RMN app. Aan de hand van uw Gesprek met de raad over financiële gevolgen corona zoekopdracht laat deze u gelijk zien in welke container uw product hoort.

Voorkom (stank)overlast
Om stank en insecten in de container te voorkomen, is het verstandig uw container in de schaduw te plaatsen, zodat de inhoud niet gaat broeien. Ook is het raadzaam uw GFT uit te laten lekken voordat u het in de container doet. Onderin de container kunt u een oude krant of stro neerleggen om het aankoeken van de resten te voorkomen. Voor het bestrijden van beestjes in de container, kunt u onder andere zout of klimop gebruiken. Deze en meer tips staan op de website van RMN en in de RMN App.

One thought on “GFT inzameling vanwege Coronacrisis in de zomer een keer per 2 weken

  1. SC

    Klep op een kier houden voor enige ventilatie wil ook helpen tegen stankoverlast door verrotting en schimmel. .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!