Gezondheid op de werkvloer bevorderen? Zo doe je dat!

Een gezonde werkomgeving is erg belangrijk voor jou en je werknemers. Gezondheid zorgt er namelijk voor dat je werknemers niet alleen gelukkiger en lekkerder in hun vel zitten, maar ook dat ze daardoor ook productiever zijn. Dit komt het bedrijf uiteindelijk dus ten goede. Om gezondheid op de werkvloer te stimuleren is niet veel nodig. Als werkgever kun je dan ook gemakkelijk een aantal stappen ondernemen om dit te stimuleren. Van het implementeren van ergonomische meubelen tot het stimuleren van meer beweging en het behouden van een schoon kantoor. Het zijn allemaal kleine dingen om je werknemers gezond te houden. Wil je weten hoe? In deze blog delen we enkele effectieve manieren om een gezonde werkplek te creëren.

kantoor

Zorg voor ergonomische meubelen
Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat iedereen kan werken met ergonomische kantoormeubelen. Deze zorgen er voor dat lichamelijk klachten op de lange termijn voorkomen worden. Ergonomische bureaustoelen en in hoogte verstelbare bureaus zijn ontworpen om de juiste lichaamshouding te ondersteunen en onnodige belasting van spieren en gewrichten te voorkomen. Werknemers kunnen zo comfortabeler zitten en werken zonder dat dit ten koste gaat van hun gezondheid. Het juiste meubilair kan helpen bij het verminderen van rug- en nekklachten, evenals andere veelvoorkomende klachten die kunnen ontstaan door langdurig zitten.

Stimuleer meer beweging
Daarnaast is het ook goed om te proberen zo veel mogelijk te bewegen gedurende de werkdag. Langdurig zitten kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om werknemers aan te moedigen om meer te bewegen gedurende de dag. Dit kan worden bereikt door regelmatige pauzes in te plannen voor een korte wandeling of wat lichte stretchoefeningen. Ook sta-bureaus kunnen een geweldige optie zijn, omdat ze werknemers in staat stellen om af te wisselen tussen zitten en staan tijdens het werken. Tot slot kun je ook een pingpong tafel of iets anders aanschaffen, waarop iedereen tussendoor even kan ontspannen en meteen weer wat beweging mee kan pakken. Deze eenvoudige maatregelen kunnen de bloedsomloop stimuleren, de energie verhogen en de algehele gezondheid bevorderen.

Hou het kantoor schoon en goed geventileerd
Tot slot is het ook belangrijk om de kantoorruimte schoon en goed geventileerd te houden. Een schoon kantoor draagt bij aan een gezonde werkomgeving. Regelmatig schoonmaken en goed onderhoud van de werkruimte zijn van groot belang om de verspreiding van ziektekiemen te minimaliseren. Hou de ruimte dus goed schoon en opgeruimd en stimuleer je werknemers om zelf ook hun eigen bureau goed schoon te houden. Zo lopen je werknemers minder risico om ziek te worden. Daarnaast dient een kantoorruimte ook altijd goed geventileerd te worden. Zorg dus voor een goede ventilatie en luchtkwaliteit. Zet regelmatig een raam open. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen, maar draagt ook bij aan een frisse en aangename werkomgeving. Werknemers kunnen hierdoor heel de dag schone zuurstof inademen, waardoor de kans op ziekte vermindert. Hierdoor zullen ze zich tevens beter kunnen concentreren. Alleen maar voordelen dus!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk