Getuigen van straatroof gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond op woensdag 12 augustus op de Rapenburgerschans. Het slachtoffer, een 22-jarige inwoner van Amsterdam, verklaarde dat hij om 20.50 uur in de richting van de Beringerschans liep. Uit het niets werd er van achteren aan zijn rugzak getrokken. Het slachtoffer draaide zich meteen om en zag dat een onbekende man met een steekwapen, aan zijn rugzak trekken. Hierdoor begonnen beiden aan de tas te trekken, waarbij de mannen tegen elkaar begonnen te schreeuwen. Uiteindelijk rende de verdachte met de rugzak in de richting van de tramhalte.

Het slachtoffer gaf het volgende signalement op: licht getinte man – vermoedelijk 20 – 30 jaar oud – tussen de 1.80 – 1.85 meter lang – breed postuur en droeg een zwart vest met capuchon.

Eventuele getuigen kunnen van grote waarde zijn in de zoektocht naar de dader van deze straatroof. Heeft u in de avond van woensdag 12 augustus iets gezien of gehoord? Bel dan met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk