Gesprongen waterleiding aan de Diepenbrocklaan geeft waterplezier én ongemak

Op de Diepenbrocklaan in de wijk Zuilenstein is woensdagavond 20 mei jl. een transportleiding gesprongen van waterbedrijf Vitens. Hierdoor hadden zeker 30.000 huishoudens in Nieuwegein geen water of was de waterdruk erg laag. Vitens heeft onze redactie laten weten rond 20.00 uur de oorzaak gevonden te hebben waardoor ze het euvel konden oplossen. De leiding zou rond 19.00 uur gesprongen zijn. Kinderen vermaakten zich in de waterplassen die waren ontstaan na de leidingbreuk. Handhaving Nieuwegein was aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Het is onbekend hoe en waarom de waterleiding was gesprongen. Vlakbij de gesprongen leiding is Mitros bezig met de bouw van een appartementencomplex. Onze fotograaf Michael Simonse, die onderstaande foto’s maakte, laat weten dat de oorzaak gezocht moet worden vanwege de graafwerkzaamheden rond de bouw van het appartementencomplex.

Rond 22.15 uur had  het waterleidingsbedrijf het probleem opgelost. Er is veel schade ontstaan. Het waterleidingbedrijf laat weten dat de schade wordt opgenomen als de reparatie is voltooid. De verzekering zal de rest doen. De brandweer is nog lange tijd bezig geweest om het overtollige water weg te pompen in het riool.

Deze inwoner aan de Diepenbrocklaan hoeft zijn tuin in ieder geval niet te sproeien

De Verdistraat

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren