Geslaagde Tabletcursus voor Senioren

‘Het was heel spannend in het begin, maar hier hadden ze echt het geduld om het aan mij te leren. Het was zo leuk! Nu wil ik zelf ook een tablet om thuis mee te oefenen.’ Elf blije gezichten tijdens de afsluiting van de tabletcursussen voor senioren in Buurtplein Batau! De afgelopen zes weken heeft KlikStart, een organisatie van vrijwillige universitaire studenten die samen het cursusmateriaal samenstellen en de cursussen organiseren, met succes een tablet cursus georganiseerd voor senioren zonder computer ervaring. Tijdens deze cursus, die werd gegeven door eerstejaars ROC studenten, hebben ouderen kennis gemaakt met tablets en de mogelijkheden ervan. Naast de professionele lessen op maat was gezelligheid binnen de cursus ook belangrijk. Na zes weken zijn er leuke contacten gesmeed en heeft iedereen iets bijgeleerd!

De senioren waren zeer enthousiast over de cursus, maar ook de ‘jonge docenten’. Tijdens de cursus zijn de MBO studenten van het ROC uitgedaagd om in de vorm van een stage ouderen te leren om met een tablet te werken. Vrijwilliger Jeffrey Stell knikt lachend: ‘Dat klinkt makkelijker dan het is. De jongeren ondervinden, dat wat zij vanzelfsprekend vinden, voor oudere generaties werkelijk onherkenbaar is. Het ongeloof en de verbazing van deze jongeren…. Prachtig!’

Wegens dit succes hebben is besloten om half september een nieuwe cursus te starten. U kunt zich aanmelden via activiteiten@MOvactor.nl ovv naam en telefoonnummer of door te bellen naar 030-2129305. Kosten voor de cursus bedragen 35 euro voor zes keer inclusief koffie/thee, cursusmateriaal en leentablet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk