Geslaagde start Nationale Voorleesdagen in De tweede verdieping

Ruim veertig kinderen en ouders genoten vanochtend van de prachtige verhalen en illustraties van Mylo Freeman in bibliotheek De tweede verdieping in de binnenstad van Nieuwegein. Freeman las voor uit eigen werk tijdens de opening van De Nationale Voorleesdagen die nog duurt tot 4 februari aanstaande.

Mylo Freeman leest voor in de bibliotheek in Nieuwegein

Tijdens de voorleesdagen lezen in het hele land bekende Nederlanders en lokale helden voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels. De kinderen in de bibliotheek De tweede verdieping genoten zichtbaar van de illustraties en het voorlezen van Freeman. Na afloop werd er nog samen geknutseld.

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Na een korte zangcarriere en de geboorte van haar oudste zoon pakte ze het illustreren weer op en begon met het tekenen voor kinderen. Haar eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 60 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Met deze boeken vervult ze een belangrijke rol in de diversiteit van jeugdboeken!

Ouder-kindochtend
Elke woensdagochtend is er een ouder-kindochtend in de bieb van 10.00-11.00 uur. De ouder-kindochtend is een gezellige bijeenkomst voor (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen (0-3 jaar).

Hier kan je samen lekker spelen, lezen en ontspannen. Ook ontmoet je andere ouders. Samen deel je je ervaringen, bespreek je waar je tegenaan loopt, en wissel je tips uit. Elke maand is er een ander thema.

Na het voorlezen werd er lekker geknutseld

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk