Geslaagde Roefeldag in Nieuwegein

Woensdag 5 oktober jl. vond de eerste Roefeldag plaats in Nieuwegein. De start was bij de Greenvillage in de wijk Blokhoeve. Hier opende de Dansfabriek de Roefeldag voor de kinderen. Wethouder Johan Gadella (Econimische Zaken) opende de dag.

De Nieuwegeinse Pauline van de Linden, van uitzendbureau Olympia, kwam op het idee om de Roefeldag naar Nieuwegein te halen. Pauline: ‘Vorig jaar vertelde een vriendin mij dat haar kinderen gingen Roefelen. Ik had nog nooit van dit woord gehoord, maar het bleek het Vlaamse woord voor snuffelen/ontdekken te zijn en in haar woonplaats werd jaarlijks een Roefeldag gehouden. Hierbij krijgen lokale kinderen een kijkje in de keuken van bedrijven en instellingen.  Het gebeurde niet alleen in haar woonplaats, maar in meer dan twintig gemeenten in Nederland. Dit vond ik zo’n geweldig initiatief dat ik contact opgenomen heb met de landelijke stichting Roefelen om te kijken of ik het Roefelen naar Nieuwegein kon halen.’

Ruim 230 leerlingen van Nieuwegeinse basisscholen (groep 6, 7 en 8) konden actief kennismaken met beroepen en werkzaamheden bij verschillende bedrijven, winkels en organisaties in Nieuwegein. Het Ecolab deed bijvoorbeeld mee, maar ook kapper Cosmo. Verder konden de kinderen zelf ervaren hoe het was om ijs te scheppen, op kantoor te werken, patat te verkopen of aan auto’s te sleutelen.

Ieder bezoek aan een bedrijf duurde drie kwartier, waarna de kinderen een kwartier de tijd hadden om naar het volgende bedrijf of volgende winkel te gaan. De leerlingen waren enthousiast en vonden het bijzonder om mee te doen. De organisatie wil volgend jaar weer een Roefeldag organiseren.

roefeldag2016uitdelenbadges

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk