Geslaagde ‘Dag van de Vaart’ in Nieuwegein

Afgelopen zondag was er van alles te ontdekken in Nieuwegein tijdens ‘De Dag van de Vaart.’ Tijdens dit evenement, dat overigens voor de derde keer werd gehouden, werd het culturele buitenseizoen in Nieuwegein gevierd. Burgemeester Marijke van Beukering trapte af in Jutphaas.

Zondag 14 april vond de derde editie van de Dag van de Vaart plaats in Nieuwegein, de sprankelende aftrap van het culturele buitenseizoen. Deze bruisende dag bood een gevarieerd programma op tal van locaties door de stad, met activiteiten voor jong en oud.

Foto: Fototeam KenM – Burgemeester Marijke van Beukering opent ‘De Dag van de Vaart’

Feestelijke opening
Om 11.30 uur startte de dag in Jutphaas met een feestelijke opening door burgemeester Marijke van Beukering, begeleid door een swingende sambaband, bij de Herenstraat en ‘t Sluisje. Bezoekers konden zich de hele dag vermaken tijdens diverse activiteiten, zoals schapen scheren, een rondvaart in Vreeswijk of deelnemen aan fiets- en wandelroutes. Daarnaast waren er een markt en kinderactiviteiten rondom Fort Jutphaas, tientallen concerten en kon er gedanst worden bij verschillende workshops en demonstraties. Naast deze activiteiten was er nog veel meer te beleven in Nieuwegein.

Samenwerking en betrokken locaties
Wat de Dag van de Vaart extra bijzonder maakte, was de samenwerking tussen lokale organisaties. Dit jaar was de samenwerking groter dan ooit tevoren, wat resulteerde in een uitgebreid en gevarieerd programma. Er vonden activiteiten plaats op tientallen locaties verspreid over de hele stad. Van historische plekken tot moderne hotspots, elke locatie droeg bij aan de unieke sfeer en diversiteit van het evenement. Door deze brede samenwerking konden bezoekers op een bijzondere manier kennismaken met alles wat Nieuwegein te bieden heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk