Geslaagde actiedag tegen fietsendiefstal

De politie, het Centrum Fietsdiefstal en de gemeente hielden afgelopen woensdag een actiedag tegen fietsendiefstal. Op diverse plekken, onder andere bij scholen op de Harmonielaan voerden politie en stadstoezichthouders controles uit op gestolen fietsen. Daarbij zijn twee fietsen in beslag genomen: één bleek een gestolen fiets te zijn en van een andere was het framenummer onleesbaar gemaakt.

Het Centrum Fietsdiefstal stond ’s middags met een team op de Fakkelstede om gratis fietsen te graveren en te registeren, Dat was een groot succes: in totaal kwamen 86 mensen hun fiets laten graveren en dat aantal is, volgens het Centrum Fietsdiefstal, bovengemiddeld.

Het Centrum Fietsdiefstal is een samenwerkingsverband van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het Centrum Fietsdiefstal is in 2008 door vijftien professionele partners opgericht met de doelstelling om het aantal fietsdiefstallen terug te dringen. Dit gebeurt door voorlichtingsactiviteiten te organiseren en alle beschikbare kennis over fietsdiefstal te bundelen en breed beschikbaar te stellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren