Geslaagd schoolvoetbaltoernooi

De afgelopen twee weken hielden diverse teams van meerdere scholen in Nieuwegein weer het schoolvoetbaltoernooi in Nieuwegein. Dit keer georganiseerd door de Stichting United Jeugd in samenwerking met Sport ID Nieuwegein. 53 Teams van 22 scholen streden op de velden van SV Geinoord en VSV Vreeswijk om de bekers. Meer dan 700 kinderen uit de groepen 7,8 en 5,6 deden mee. Woensdag 20 april j.l. waren de finales. Wethouder sport, Hans Adriani deelde de prijzen uit. De 4 winnende teams doen op 18 mei mee aan de regiofinales. Naast de hoofdprijzen werden er ook aanmoedigings- en sportiviteitsprijzen uitgedeeld.

In de categorie groep 7,8 gemengd 11×11 won de Schouw 1 van van de Veldrakker na het nemen van de penalty’s (eindstand 1-1 in de reguliere tijd was 1-1) De Schouw 1 werd hiermee kampioen in deze categorie. De tweede plaats was voor de Veldrakker en Vroonestein werd hier derde.

Vroonenstein mocht in de categorie meisjes 7×7 de hoofdprijs mee naar school nemen. De tweede plaats was voor verliezend finalist de Willem Alexanderschool (lokatie Lupinestraat). De derde plaats was voor de Margrietschool in Zuid.

De jongens uit groep 5,6 van De Schouw werden winnaar in de categorie 7×7. De tweede plaats voor de Willem Alexanderschool (lokatie Lupinestraat) en de Toonladder uit Galecop moest zich tevreden stellen met plek drie in deze categorie.

Bij de meisje groep 5,6 7×7 was er wel een eerste prijs voor de Willem Alexanderschool aan de Lupinestraat. Zij wonnen van de Toonladder uit Galecop die door dit verlies tweede werden. De derde plaats ging naar de Mauritsschool.