Gemeenteraadsleden terug in de schoolbank

Het JAP, een project dat jaarlijks in Nieuwegein wordt georganiseerd door New Fun en onderdeel is van MOvactor, zal in samenwerking met de gemeente Nieuwegein en het Anna van Rijncollege weer enkele gstlessen organiseren. Havo 4-leerlingen die voor dit project kiezen, lopen een aantal weken stage bij Nieuwegeinse politieke partijen, bezoeken fractievergaderingen op het gemeentehuis en verdiepen zich ook in een lokaal onderwerp.

Hoe werkt de lokale politiek? Deze vraag is een onderdeel van de gastlessen maatschappijleer van het Anna van Rijncollege. Politici van GroenLinks, PvdA, SP, CDA, VSP, D66 en VVD gaan tijdens deze lessen met leerlingen over lokale politiek en democratie in Nieuwegein in gesprek.

In de gastlessen wordt alvast inhoudelijk vooruitgeblikt op het politieke besluitvormingsproces wat de leerlingen via het JAP zelf kunnen ervaren. Door de gemeenteraadsleden worden ook gastlessen gegeven op het Oosterlicht College.

Politiek is ook voor jongeren interessant. Veel jongeren maken zich zorgen over de kwaliteit van de samenleving en willen duidelijke oplossingen en een overheid die streng maar wel rechtvaardig optreedt. Politiek is van iedereen en voor iedereen. Jongeren kunnen daar op eigentijdse en uiteenlopende manieren aan bijdragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren