Katern

Gemeenteraad wil geen fietspad door kasteeltuin

In de raadsvergadering van 27 november heeft de gemeenteraad, bij de behandeling van de gebiedsvisie “Mooi Rijnhuizen, wethouder Adriani opgedragen geen openbaar fiets- en wandelpad aan te leggen dwars door kasteeltuin Rijnhuizen.

De gemeente Nieuwegein wil dat er langs De Merwede een Oeverpark wordt aangelegd met een openbaar fiets- en wandelpad. Deze zou dan dwars door kasteeltuin Rijnhuizen komen. Voor het CDA aanleiding de samenwerking met andere partijen te zoeken om dit te blokkeren, hetgeen geleid heeft tot een meerderheid voor hun voorstel. Alleen VVD en PvdA waren tegen.

CDA-fractievoorzitter Roelof de Wild: “Rijnhuizen moet Mooi Rijnhuizen blijven. De goed onderhouden kasteeltuin heeft een bijzondere allure en is van grote historische betekenis voor Nieuwegein. Dat moet je koesteren. Een openbaar fietspad tast dat aan.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren