Gemeenteraad unaniem voor vervolgaanpak luchtkwaliteit

De gemeente werkt ook de komende jaren aan schone lucht in Nieuwegein. Woensdag 25 mei stemde de gemeenteraad unaniem in met de Vervolgaanpak Luchtkwaliteit voor de periode 2011-2014. De aanpak bevat 19 concrete maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren, te monitoren en erover te communiceren.
De Vervolgaanpak Luchtkwaliteit is gebaseerd op de evaluatie van het Luchtkwaliteitplan 2008 en de resultaten van de metingen en berekeningen over de afgelopen jaren. Hieruit blijkt dat de luchtkwaliteit in Nieuwegein sinds 2001 aanzienlijk is verbeterd en in 2015 naar verwachting aan de gestelde normen voldoet. Om gezondheidsrisico’s te beperken blijft de gemeente de komende jaren binnen haar mogelijkheden werken aan het verder verbeteren van de luchtkwaliteit.
Verkeer is in Nieuwegein de belangrijkste bron van luchtverontreiniging en de (mogelijke) knelpunten zijn allemaal gelegen langs drukke wegen. De maatregelen richten zich dan ook vooral op het beïnvloeden van de omvang en samenstelling van verkeersstromen, zoals het stimuleren van bewust mobiliteitsgedrag (o.a. ‘Nieuwegein fietsstad’) en het gebruik van schone voertuigen. Aanvullend heeft de gemeenteraad aandacht gevraagd voor het verbeteren van de doorstroming, bijvoorbeeld door groene golven of verkeersmanagement.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk