“Gemeenteraad Nieuwegein houdt van de fiets”

Maandagavond heeft de gemeenteraad van Nieuwegein met een ruime meerderheid het belang van een doorlopend fietspad langs de Laagravenseweg benadrukt. Omdat er een nieuwe ontsluitingsweg wordt aangelegd, zal het huidige fietspad ter hoogte van de Hornbach richting de Liesbosch, Utrecht en Houten doorkruist gaan worden. De gemeenteraad ziet dit niet zitten en verzoekt het college van B&W om deze boodschap over te brengen aan de provincie Utrecht.

Op initiatief van de PvdA hebben de SP, CDA, GroenLinks, D66, VSP en iedersBelang het college van B&W verzocht om het belang van deze doorgaande fietsverbinding spoedig onder de aandacht te brengen bij de provincie Utrecht. PvdA raadslid Vincent van Esch: “Het is fantastisch dat zoveel partijen dit hebben uitgesproken. En dit gaat verder, Nieuwegein houdt van de fiets.”Bij de stemming werd het verzoek ook ondersteund door Lokale Vernieuwing en Groep Verdam. 

Afgelopen jaar is onderzocht welke scenario’s er zijn om de doorgaande fietsverbinding te behouden en op 22 maart is het onderzoek gepresenteerd aan de gemeenteraad. De Fietsersbond heeft zich uitgesproken voor een variant met een fietstunnel. Dit is de goedkoopste en tegelijkertijd de meeste prettige tunnel voor de fietser. 

De PvdA’er vervolgt: “Met een kleine 3000 fietsers per dag is dit een populaire fietsroute. De route is veilig en snel. Dit moeten we behouden.”

Omdat de provincie eigenaar van het gebied is, zal er via de besturen van beide overheden met elkaar gesproken moeten worden. Maar de verantwoordelijk wethouder Eggengoor riep de partijen op om zelf ook deze boodschap aan de eigen Staten fracties over te brengen. “Een terechte opmerking van de wethouder. We zullen dit van beide kanten moeten overbrengen. En dat gaan we dan ook doen” aldus Van Esch 

Zodra bekend is wie de nieuwe gedeputeerde bij de provincie is, zal de wethouder over de uitspraken van de raad en het onderzoek in gesprek gaan met deze nieuwe bestuurder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren