Gemeenteraad bespreekt coalitieakkoord in openbare raadsvergadering

In maart hebben we in Nieuwegein mogen stemmen over de samenstelling van de gemeenteraad. Wie wil weten wat er met zijn stem gebeurd is, maar ook gáát gebeuren, moet komende woensdagavond, 15 juni aanstaande, eigenlijk even een bezoekje brengen aan het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Vanaf 19.30 uur gaat de gemeenteraad in debat over het vorige week verschenen coalitieakkoord van de partijen GroenLinks, VVD, PvdA en Lokale Vernieuwing. Alle vier de partijen dragen een wethouder voor: Marieke Schouten (GL), Ellie Eggengoor (VVD), Guido Bamberg (PvdA) en John van Engelen (LV).

Voordat de coalitie wordt geïnstalleerd, moet de gemeenteraad hier goedkeuring aan verlenen. Het zijn namelijk de raadsleden die de wethouders mogen kiezen. In het debat van 15 juni aanstaande krijgen daarom alle partijen de gelegenheid hun licht te laten schijnen over de inhoud van het akkoord en over de voordracht van de wethouders.

Deze Raadsvergadering is natuurlijk openbaar. Je kunt het debat volgen via de vaste livestream, maar de publieke tribune van de Raadzaal is uiteraard ook geopend voor pers en publiek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk