Katern

Schoonspringers Aquarijn pakken koppositie 5-kamp in eigen huis

Op zaterdag 21 januari werd in zwembad Merwestein de derde wedstrijd van de landelijke 5-kamp gehouden. Alle deelnemende clubs deden mee met 10 springers, verdeeld over de verschillende leeftijds- en niveaugroepen. Ook de schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn waren aanwezig met een sterk team.

In de E-groep (9 jaar en jonger) sprong Lizzy Hamerling zich met een nieuw PR over vier sprongen naar de gouden medaille. Een mooie start van de middag voor Aquarijn.

In de D-groep (10/11-jarigen) maar liefst 16 springers. Yvie Bakker werd 12de, Nouk Swart 5de en de bronzen medaille was voor Sureka Bierman Kerklaan.

In de C-groep (12/13-jarigen) was er een 6de plaats voor Minte Bos. In de B+groep (14 jaar en ouder) was er een zilveren medaille voor Aiden Wallegie. De gouden medaille ging naar Lars van Hilten.

Ten slotte was het de beurt aan de springers in serie 5. In deze groep voor gevorderde springers worden acht sprongen gemaakt. Joy Daalhuizen behaalde de 5de plaats.

De zilveren medaille ging naar Yuna Hulkenberg en de gouden medaille was voor Mika Grosze Nipper.

Voor het clubklassement scoort de hoogst springer sporter van de club punten en komt er een dagwinnaar uit. Deze keer was zwemvereniging Aquarijn de dagwinnaar met 38 punten. Op de tweede plaats eindigde SBC Breda met 29 punten en PSV Eindhoven werd derde met 23 punten. Na 3 wedstrijden is dit de tussenstand:

  • Aquarijn Nieuwegein 95 punten
  • PSV Eindhoven 75 punten
  • SBC Breda 72 punten
  • De Dolfijn Amsterdam 66 punten
  • ZPC Amersfoort 54 punten

Op 25 februari is de 4de wedstrijd in Amersfoort.  En op 25 maart is de 5de en laatste wedstrijd in Eindhoven.

Het team van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk