Gemeente struikelt over asbest in Zwanenburgstraat

Vijf oppositie partijen (Leefbaar Nieuwegein, SP, Trots op NL, de V.S.P, en O.N.S.) willen een extra raadsvergadering over de renovatiewerkzaamheden aan de Zwanenburgstraat. Op 30 maart j.l. heeft de Nationale Ombudsman besloten een onderzoek in te stellen naar aanleiding van een klacht ingediend door de bewoners van de Zwanenburgstraat, over het optreden van de gemeente Nieuwegein en de Arbeidsinspectie met betrekking tot hun ‘optreden’ betreffende renovatiewerkzaamheden waarbij asbest is betrokken.

Op 15 oktober jl. heeft de Nationale Ombudsman het onderzoeksrapport gepresenteerd. In dit rapport is te lezen dat de klacht tegen de gemeente Nieuwegein gegrond is: ‘de gemeente is niet adequaat opgetreden en heeft signalen en klachten van inwoners onvoldoende serieus genomen.’ Hierdoor rijst onder andere de vraag in hoeverre de gemeente Nieuwegein bewoners nodeloos gezondheidsrisico’s heeft laten lopen en nodeloos lang onrust in stand heeft gehouden.

Hoewel het rapport voor het belangrijkste deel betrekking heeft op zaken die gespeeld hebben van september 2007 tot en met begin 2008 achten de oppositie partijen een extra raadsvergadering op korte termijn over de handelswijze van de gemeente Nieuwegein in de asbestproblematiek in de Zwanenburgstraat en omgeving nodig. De extra raadsvergadering is gepland op 29 oktober a.s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk