Gemeente stelt vuurwerkvrije zones in

Binnenkort mag er weer vuurwerk verkocht worden. De verkoopdagen daarvoor zijn bepaald op: vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december aanstaande.

Het afsteken van vuurwerk is enkel toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur van het daarop volgende jaar. Politie en stadstoezicht zijn in de periode rondom de jaarwisseling extra alert op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk en zullen handhaven wanneer dit geconstateerd wordt.

De gemeente neemt in aanloop naar de jaarwisseling enkele maatregelen om overlast van vuurwerk te voorkomen. Een daarvan is het instellen van enkele vuurwerkvrije zones. Hier mag dus geen vuurwerk worden afgestoken. Deze zones zijn:

• het gehele terrein van het Antonius Ziekenhuis en de omgeving daarvan
• de afsluitbare passages van Cityplaza
• alle parkeergarages
• alle lagere schoolcomplexen en hun directe omgeving
• de directe omgeving van de dierenweiden en kinderboerderijen
• het station van de sneltram in het stadscentrum
• de directe omgeving van de verzorgingshuizen “Vreeswijk” aan de Lekboulevard, het verpleeghuis “De Geinse Hof” aan de Vuurscheschans en voormalig verzorgingshuis “Zuilenstein” aan de Diepenbrocklaan.

Bij deze locaties worden in de laatste week van december bordjes geplaatst om aan te geven dat dit vuurwerkvrije zones zijn. Politie en stadstoezicht nemen deze locaties ook extra mee in hun surveillance en schrijven als dat nodig is boetes uit.

Oud en Nieuw is een tijd van gezelligheid en feest. En een feestje is leuk! Vanzelfsprekend zijn er een aantal belangrijke regels om het fijn en veilig te houden.

One thought on “Gemeente stelt vuurwerkvrije zones in

  1. John

    Weer zoiets,wie gaat dat controleren?
    In september wordt er al vuurwerk afgestoken, niemand die dat controleert.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk