Gemeente Nieuwegein vraagt aandacht voor huiselijk geweld

Voor de derde keer met #Zie vraagt de gemeente Nieuwegein aandacht voor huiselijk geweld in Nieuwegein. Net zoals in 2017 is op Cityplaza, verspreid over de Markt en de Raadstede, een expositie te zien die bestaat uit levensgrote portretten gefotografeerd door Judith Keessen. Met deze foto-expositie, die duurt tot en met 28 januari aanstaande, wil de gemeente huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling bespreekbaar maken.

Jaarlijks hebben bijna een miljoen Nederlanders met huiselijk geweld te maken. Gemiddeld zit in elke klas wel een kind dat wordt mishandeld. Naar schatting worden jaarlijks tweehonderdduizend ouderen mishandeld door hun partner, huisvriend of zorgverlener.

Het idee achter #Zie is voorbijgangers letterlijk en figuurlijk stil te laten staan bij het onderwerp en het maatschappelijk probleem bespreekbaar te maken. De foto’s zijn zeer indringend en de bijbehorende teksten laten niet veel aan de verbeelding over: ’Toen ik open werd over mijn incestverleden, liet mijn familie mij vallen als een baksteen’. Of: ’Waarom bleef je dan? Omdat ik een belofte had gedaan. In goede en slechte tijden toch?’

Pijnlijk
Het is voor slachtoffers vaak lastig om uit de pijnlijke situatie te komen. Een luisterend oor van een ander kan al heel veel betekenen. Maak je je zorgen om iemand en weet je niet wat je zou kunnen doen? Kijk dan op deze website. Eerder maakten wij dit videoverslag over het onderwerp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren