Gemeente Nieuwegein sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Met het aansluiten van gemeente Nieuwegein zijn alle gemeenten in (politie)district West-Utrecht aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Vanaf nu krijgt niet alleen de politie, maar ook de gemeente de anonieme meldingen. De gemeente Nieuwegein heeft zo meer informatie tot haar beschikking om criminaliteit lokaal aan te pakken. Een belangrijke stap in de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

Drempel
Wanneer u als bewoner informatie hebt over criminele activiteiten dan kan het ermee naar de politie gaan in sommige gevallen een drempel zijn. Zo kan het zijn dat u de dader goed kent of dat u bang bent voor wraak. In dit soort gevallen biedt Meld Misdaad Anoniem de oplossing.

Garantie anonimiteit
Personen kunnen bij M. informatie of criminele activiteiten kwijt met de garantie dat zij anoniem blijven. M. draagt de informatie vervolgens over aan de gemeente, politie of andere veiligheidspartners. Dit versterkt de gezamenlijke aanpak tegen de georganiseerde criminaliteit en ondermijning.

Wat is ondermijning?
We zien steeds vaker dat criminelen gebruik maken van zaken in de bovenwereld om hun illegale activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. Denk aan een café of winkel waar nooit klanten komen, maar dat criminelen gebruiken om drugsgeld wit te wassen. Als de bovenwereld de onderwereld hierbij helpt, noemen we dit ‘ondermijning’.

Herken de signalen en meld!
Criminele activiteiten en ondermijning zijn meestal niet direct zichtbaar. Toch kan het zijn dat bepaalde zaken u opvallen die mogelijk niet pluis zijn. Denk hierbij aan personen met verdacht gedrag, zoals rondhangen en snel iets uitwisselen met een persoon in een auto. Of een dichtgeplakte woning waar wel altijd aanloop is. Ook als bedrijven een vervallen uitstraling hebben maar toch met camera’s beveiligd zijn, is dat opvallend. Het zijn allemaal zaken die goed zijn om te melden bij de gemeente, wijkagent/wijk-boa of via Meld Misdaad Anoniem.

Melden bij de politie kan via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad anoniem via 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Zo maken we samen wijken en buurten veiliger

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren