Geld van het Rijk voor ‘Betere buurten’ in de wijk Batau

Op vrijdag 14 februari heeft het kabinet extra geld beschikbaar gesteld voor de verdere verbetering van de wijken Overvecht (Utrecht), Vollenhove (Zeist) en Batau (Nieuwegein). Het gaat om een bedrag van 15 miljoen euro. Van het totaal toegekende bedrag zal twee derde bestemd zijn voor Overvecht. Eerder stak de provincie zelf al 4,1 miljoen euro in de verbetering van de wijken.

Vorig jaar november dienden de provincie Utrecht en de Utrechtse gemeenten een aanvraag in, voor een Regio Deal om ‘vitale wijken’ een extra impuls te geven. Daarbij gaat het om een brede aanpak, met zowel aandacht voor werkgelegenheid, gezondheid, onderwijs, veiligheid en sociale verbondenheid als voor wonen, klimaatadaptatie, energietransitie, groen en recreatie. De gemeenten gaan samen met de provincie in kaart brengen wat er voor deze wijken nodig is op deze onderwerpen.

IMPULS VOOR DE WIJKEN
Nieuwegein kan met de Regio Deal het stadsvernieuwingsprogramma ‘Betere buurten’ uitbreiden en versnellen. De gemeente kan daardoor eerder aan de slag in de buurten Gebouwendriften en Muntenbuurt (Batau). Door deze samenwerking wordt het mogelijk om naast het vernieuwen van de buitenruimte ook armoede en eenzaamheid tegen te gaan en levensloopbestendig wonen te stimuleren.

REACTIES
De provincie en de drie gemeenten reageren verheugd op de toekenning van de Regio Deal. Gedeputeerde Rob van Muilekom (Binnenstedelijke Ontwikkeling): “Het is een goede eerste stap om de inwoners van deze wijken een groene, veilige en sociale leefomgeving te bieden. Deze aanpak kan een voorbeeld zijn voor andere wijken in onze regio.”

Wethouder Hans Adriani (gemeente Nieuwegein): “Dankzij het Rijk en de provincie kunnen we extra investeren in levendige en betrokken buurten. Gelukkig ziet het Rijk dat ook en kunnen we in één aanpak werken aan een gezond, groen en veilig Batau voor jong en oud.”

De komende maanden gaan de provincie en drie gemeenten met het Rijk de financiële afspraken vastleggen en de plannen verder uitwerken. Naar verwachting zal nog voor de zomer de ondertekening van de Regio Deal plaatsvinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren