Geld bijna bij elkaar voor nieuwe speeltuin aan de Mennersweide

Ruim een jaar geleden zijn omwonenden van het pleintje tussen Mennersweide, Hooiersweide en Karnweide een nieuw buurtinitiatief gestart voor een andere speeltuin. Het geld is bijna bijeengebracht. Een kleine 6.000,- euro wordt nog gemist om aan alle wensen te voldoen en de kinderen en ouderen weer een mooie speelplek en ontmoetingsruimte te geven. Ook de gemeente Nieuwegein heeft een duit in het zakje gedaan.

Het plan is om op het pleintje een apart peutergedeelte en een stuk voor oudere kinderen te realiseren. Nienke Witteveen, vertegenwoordigster van Buurtinitiatief De Weides, startte begin vorig jaar dit burgerinitiatief. Het plan is inmiddels gerealiseerd, op papier en zal medio september worden uitgevoerd.

Nienke Witteveen: ‘Inmiddels hebben we een mooi plan liggen, wat we graag willen realiseren met de gemeente, de leverancier en natuurlijk enthousiaste buurtbewoners. Bij de meeste buurtbewoners, grenzend aan de speeltuin, zijn we langs geweest om het plan te presenteren.’

speeltuin

PLAATS VOOR JONG EN OUD
Doel is om een nieuwe speeltuin te creëren voor kinderen vanaf 1 jaar. Deze moet fungeren als ontmoetingsplaats waar jong en oud samenkomen. De speeltuin is opgesplitst in een peuterplein en een plein voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

SPONSOREN
Inmiddels zijn er veel gesprekken gevoerd met de gemeente en de leverancier, maar ook met het Nieuwegeinfonds om de initiatiefnemers hierin te begeleiden. Er is al een behoorlijk bedrag bij elkaar om de speeltuin te realiseren. Nu worden vooral sponsoren gezocht. ‘De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld voor een donatie, hoe mooi is dat!’

VRAAG HET ONS GERUST
Mocht u niet aan het speelplein grenzen, maar toch interesse hebben in bovenstaand plan. Stuur dan gerust een e-mail, zodat de initiatiefnemers u informatie kunnen toesturen. Daarnaast zijn alle overige vragen ook welkom via onze e-mail buurtinitiatiefdeweides@hotmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk