Gekleurde straattegels sieren H. Dunantlaan

In het verkeersplateau op de Henri Dunantlaan heeft de gemeente Nieuwegein twee gekleurde straattegels geplaatst die in groen en wit kunnen oplichten. De tegels, gevormd uit led-displays, maken deel uit van het schetsontwerp van een lichtkunstwerk dat Stanislaw Lewkowicz voor de Batauweg heeft ontworpen. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 29 januari j.l. het principebesluit genomen om aan hem een opdracht te verstrekken voor het vervaardigen van een definitief schetsontwerp voor de kunstopdracht Batau. Dit is conform het advies van de commissie beeldende kunst. Voordat de gemeente Nieuwegein opdracht kan geven voor een definitief schetsontwerp moet onderzoek worden verricht naar de werking en belastbaarheid. De proefopstelling blijft waarschijnlijk ongeveer twee weken liggen.

Stanislaw Lewkowicz ontwierp een lichtkunstwerk dat op zes plaatsen in de wijk geïntegreerd in de verkeersdrempels in het wegdek een kleurig patroon laat zien. Met elektronische led-displays in tegelvorm zal een groen witte markering kunnen oplichten of twinkelen. Het ontwerp van Stan Lewkowicz sluit uitstekend aan bij de uitgangspunten van het Masterplan Beeldende Kunst en zal een positieve bijdrage leveren aan het wijkverkeersplan.

Na het technisch onderzoek zal de Adviescommissie Beeldende Kunst het gekozen ontwerp van Stan Lewkowicz en het schetsontwerp van Marcel Smink tijdens een voorlichtingsavond aan de wijkbewoners presenteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk